Pàgines

20 d’ag. 2023

COLONITZACIÓ D’ESCAQUISTES A NA MACARET AMB JOAN CUBAS I IKER TORRES COM GUANYADORS FINALS

Dimecres a la tarda, si es pot dir, els escaquistes vàrem colonitzar Na Macaret a on es va produir el record de participació en la quarta prova del VII Circuit Blitz Illa de Menorca.

 

Entre els habituals jugadors/es de Menorca, es varen afegir molts practicants del nostre esport de Na Macaret i es va produir que vàrem d'haver tancar la inscripció ja que no teníem més material. En total 82 (46 a absoluta i 36 a iniciació). Entenem que aquesta data ja serà difícilment superable a les pròximes proves.

 

A diferència de l'any anterior on ens va sorprendre el diluvi universal, ens va acompanyar una agradable brisa marina que va fer el delit de tots els presents.

 

Tot va transcórrer de forma correcta, amb descansos més llargs entre cada ronda, ja que hi havia més feina a l'hora d'anotar tots els resultats a l'ordinador, amb el sobresalt inclòs de que a la sisena ronda la computadora es va voler prendre un "merescut" respir ja que va deixar de funcionar durant uns eterns deu minuts. Entrebanc solucionat i es va poder reprendre la competició fins els guanyadors finals.

 

Abans de donar pas en els triomfadors, volem agrair a l'associació de veïns d'aquesta urbanització que any darrera any tinguin els escacs dins el seu programa festiu. Consultada l'hemeroteca creiem que enguany ha estat l'edició nombre 22, torneig que va començar en els seus inicis per en Dante Mercadal. Enguany a iniciativa de l'associació veïnal, es va aprofitar per retre un sentit homenatge com agraïment per haver estat ell el precursor d'aquest torneig d'estiu, amb l'entrega de la corresponent placa. Des de la delegació de Menorca ens sumen en aquest reconeixement públic.

 

A categoria absoluta, nou triomf den Joan Cubas amb 8'5 punts, clar dominador del torneig, cedint en tot el torneig unes taules davant el sots-campió Ricardo Brusi, fort jugador català, que va totalitzar 7 punts. En tercer lloc, una altre clàssic, l'incombustible Liberto Triay amb 6'5 punts, empatat amb la mateixa puntuació amb el primer Sub-1900, Ruben Alonso. Darrera tots ells arribaren un pilot de 7 jugadors amb 6 punts.

També, es va entregar premi el primer jugador no federat de Na Macaret, a Enric Jorba, amb uns meritoris 4 punts finals (posició 35 de 46 participants).

 

A categoria escolar, segueix el duel entre els principals favorits, arribant dos jugadors empatats en primera posició en 7'5 punts, amb l'alegria final pel sistema de desempat, per Iker Torres, conformant-se el jugador de na Macaret, Eric Ingelmo, amb el segon lloc. I aprofitant les vacances d'estiu i en tercer lloc, el jugador del club Reis i Dames Joan Pol Butron amb 7 punts.

 

Per analitzar totes les classificacions d'ambdues competicions es pot consultar:

Absoluta – https://chess-results.com/tnr805899.aspx?lan=2

Iniciació/Escolar - https://chess-results.com/tnr805903.aspx?lan=2

 

Així que enhorabona a tots els jugadors (guanyadors inclosos) per l'elevada participació.

 

I sense descans, demà dilluns dia 21 d'agost a les 17:30 visitarem Ferreries, Carrer Nou, a on ja tenim les inscripcions obertes, havent de fer-ho de forma prèvia mitjançant email a menorca@fbescacs.com o missatge de WhatsApp a 620173452 (categoria absoluta com d'escolar).

Per altra banda, des de divendres i fins diumenge dia 27 en el XXIV Open Internacional de Sants – Ciutat de Barcelona (fort torneig a 10 rondes) estan competint jugadors menorquins: Francesc Campins, Doro Gomila i Joan Ponsetí en el grup A (320 participants) i Santi Gomila i Esteve Campins en el grup B (155 participants).

 

Després de haver-se disputat dos partides, Francesc Campins du 1'5 punts i Doro Gomila, Ponsetí, duen 1 punt  i Santi Gomila i Esteve Campins 0'5 punts.

 

Companys força i havem com acabeu la competició.

 

Per seguir tota les dues competicions que es desenvolupen a l'auditori de les cotxeres de Sants es pot consultar:

Grup A - https://chess-results.com/tnr783990.aspx?lan=2

Grup B - https://chess-results.com/tnr783991.aspx?lan=2

 

I aprofitant que aquest cap de setmana no hi havia circuit blitz, Joan Cubas va disputar ahir dissabte a Linares el campionat d'Espanya de partides ràpides (15 minuts més 5 segons d'increment) com a representant de les Balears, acompanyat de Joan Gaya entre 241 participants. Joan Cubas va obtenir 5 punts (sense jugar les dues darreres partida per haver d'agafar vol de tornada) i en Joan Gaya 4'5 punts. Per analitzar la nòmina de jugadors presents a aquesta competició, hi ha que dir que en Cubas de les 8 partides que va jugar 6 jugadors tenien titulació. Així que creiem que és un bon resultat en línies generals.

 

 

Llorenç Cardona Capó

Delegat d'Escacs a Menorca

 

 

 

 

 

📩  menorca@fbescacs.com

🌐  https://www.fbescacs.com/ca/

  http://escacsmenorca.blogspot.com/?m=1

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada