Pàgines

24 de març 2024

ACABAMENT DE LA COMPETICIÓ EN EDAT ESCOLAR A MENORCA

Divendres capvespre en el Centre Cultural d'Alaior es va disputar la darrera ronda del campionat escolar a Menorca, activitat organitzada de forma conjunta entre el Consell Insular de Menorca i la pròpia Delegació Menorquina. 

Han estat 7 setmanes molts intenses de competició a on ha prevalgut el bon comportament de tots/es i així ho vull reflectir. Com ja vaig anunciar en el començament de la ronda de divendres, tots i totes són els autèntics vencedors del campionat i així ho vaig dir i per aquest motiu se'ls va  premiar amb un afectuós aplaudiment dels que estàvem allà presents.

Tots els jugadors/es varen rebre un petit obsequi que havia preparat la Delegació Menorca amb l'entrega d'una camiseta de la nostre marca "escacs menorca" del qual tots se'n varen anar ben feliços i contents del present rebut.

Entre tots ens felicitem i seguirem fent feina amb un objectiu clar: fer persones amb l'esport. 

Vull agrair a tots els que han col·laborat d'alguna manera en aquesta competició escolar, des de patrocinadors Consell Insular de Menorca i de la Fundació Balear de l'Esport, com a les següents persones: Guillem Simó com àrbitre principal, Juan Touriño com àrbitre auxiliar, David Pons amb l'assessorament tècnic del "post mortem" i en els clubs del CE Ferreries (Joan Coll) i Centre Cultural d'Alaior. Sense l'esforç i compromís de tothom (famílies del jugadors/es incloses) no hagués pogut esser possible acabar el campionat de la forma que s'ha fet. 

A la categoria conjunta Sub-16-14-12, el campió final ha estat amb 5,5 punts Adria Torret i Daniel Garcia, tots dos del Centre Cultural d'Es Castell que s'hauran enfrontar-se a unes partides per dilucidar el campió final d'aquesta categoria. Tercer classificat Martin Krauchi (CECA) amb la mateixa puntuació en 5,5 punts, però amb un pitjor desempat que els altres dos jugadors. Els jugadors anteriors juntament amb Roger Arguimbau, Pau Genestar i Pau Benejam amb 5 punts estan classificats per jugar el campionat autonòmic (tots tres jugadors del CECA).

En quan a la categoria femenina, la jugadora d'Alaior Joana Olives és la nova campiona de la sub-14 i Aina Cardona de Ferreries de la sub-12 (totes dues amb 4  punts finals). I per tant, també representaran a Menorca a la competició balear

La resta de dues places sortiran del desempat que jugaren:

-          Iker Torres (CECA) i Ivan Rodriguez (Alaior): plaça de la categoria sub-12 masculina.

-          Anna Coll (CE Ferreries), Marian Piedrabuena (CE Ferreries) i Noa Permanyer (Alaior) per la darrera plaça femenina. 

Recordar que la competició autonòmica es disputaren del 10 al 12 de maig a Mallorca.

Les famílies del jugadors/es anteriorment mencionats han de confirmar la seva participació a la competició balear, enviant email a la Delegació quan abans millor.  

En Sub-10, la campiona final ha estat la jugadora del Centre Cultural d'Alaior Laura Rodriguez, amb la puntuació 6 punts (imbatuda, 5 victòries i 2 taules), en segon lloc Lluc Pons (CC Alaior) amb 5'5 punts. I el campió sub-08 també ha estat un jugador d'Alaior, Ixent Carreras amb 4 punts i octau classificat a la categoria absoluta.  

Per la competició autonòmica com que na Laura ja tenia plaça reservada per haver quedat primera femenina l'any anterior, la representant menorquina serà Laura Pons Marti (CECA).

Per tant, els nostres representants seran Laura Rodriguez, Lluc Pons i Laura Pons, que també han de confirmar la seva participació en el campionat de Balears que es celebrarà del 27 al 28 d'abril a Calvia (Mallorca).

Per veure tota la informació dels campionats anteriors es pot consultar:

-          Campionat Sub-16: https://chess-results.com/tnr881541.aspx?lan=2&art=0

-          Campionat Sub-10: https://chess-results.com/tnr881540.aspx?lan=2&art=0

Durant aquests dies es publicaren a les habituals xarxes socials, imatges d'aquests campionats recentment finalitzats per recordar les jornades viscudes.

Des de la Delegació Menorquina, no ens queda més que seguir treballant en pro de l'esport escolar i donar l'enhorabona a TOTS els participants pel seu exemplar comportament i especialment en els guanyadors finals.

 

 

Llorenç Cardona Capó

Delegat d'Escacs a Menorca

 

 

 

 

 

📩  menorca@fbescacs.com

🌐  https://www.fbescacs.com/ca/

  http://escacsmenorca.blogspot.com/?m=1

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada