Pàgines

11 de jul. 2021

V CIRCUIT BLITZ ILLA DE MENORCA - BASES Y REGLAMENTO DE COMPETICIÓN

V CIRCUIT DE BLITZ ILLA DE MENORCA

BASES DE L’EDICIÓ DEL 2021




El circuit estarà compost pels següent vuit torneigs de:

* Nou de juliol, Ciutadella (dissabte 10 de juliol; 17:30 - Plaça de la Catedral).

* Sant Jaumet, Es Castell (diumenge 1 d’agost; 17:00 – Cala Corb).

* Sant Llorenç, Alaior (dijous 5 d’agost; 18:30 – Plaça des Ramal).

* Sant Bartomeu, Ferreries (divendres 13 d'agost; 18:00- Carrer Nou al costat del Bar Can Tomeu).

* Na Macaret  (dimecres 18 d’agost; 17:30 – A es moll).

* Sant Lluis (dimarts 31 d’agost; 18:00 - Pla de sa Creu).

* Gràcia, Maó (dissabte 4 de setembre 16:30 - Carrer Nou).

* Campionat de Menorca (dissabte 18 de setembre 16:30 a Alaior, Pati de Sa Lluna).

 

Sistema de joc

- Els torneigs seran de 9 rondes per el sistema suís, i les partides de 4 minuts per jugador mes 2 segons d’increment per jugada. En tots els torneigs hi haurà categoria absoluta i d’iniciació.

 

La categoria d’iniciació, en principi està reservada a escolars sense elo o amb un ELO prou baix, sens perjudici que es puguin provar experiències de jugar amb majors no federats.

 

Inscripció  els diferents tornejos

Per donar una major rapidesa a l’inici de cada torneig, com a novetat d’aquesta edició s’ha de fer la inscripció prèvia, mitjançant email al Delegat de Menorca llorenscardona@hotmail.com o missatge en el mòbil 620173452, com a màxim a les 21:00 hores del dia anterior del torneig.

 

Puntuació del circuit:

- Es sumaran tots els punts aconseguits als 7 torneigs que s’hagi obtingut millor puntuació, més un punt addicional per cada inscripció  i tres punts addicionals al qui vagi a tots els torneigs, es a dir, que un jugador que vagi a tot el circuit sumarà tots els punts que hagi obtingut als taulers i 11 punts més. Els punts aconseguits al campionat de Menorca valdran el doble.

 

- Es farà una classificació del circuit, independentment dels resultats parcials i els trofeus de cada torneig.

  

- Els premis del circuït seran els següents: 

Categoria absoluta:

- guanyador: 250 €

- segon classificat: 200 €

- tercer classificat: 150 €

- guanyador sub 1900 FIDE (en qualsevol especialitat, al ranking de juliol 2021): 100 €

 

Hi haurà un premi especial, per import de 150 €, patrocinat pel Departament de Turisme del Consell Insular de Menorca, a favor del no resident (no empadronat a 01.07.2021) a l’illa, que aconsegueixi la millor puntuació sumant un màxim de dos torneigs (sense comptar el campionat de Menorca).

 

Els premis no podran acumular-se.

 

Categoria d’iniciació:

Els tres primers classificats rebran un regal, preferentment llibres o material d’escacs.

Els que participin a tots els torneigs (en qualsevol categoria) rebran un  obsequi durant l’acte de cloenda del circuït.

 

Altres normes

- El control del circuit anirà a càrrec de la Delegació Menorquina d’escacs, i l’organització de cada torneig serà, com sempre, a càrrec de cada lloc on es disputi.

- Regiran les normes habituals de la fide de partides de Blitz i en cas de qualsevol conflicte, la decisió del delegat insular (que podrà fer les consultes necessàries abans d’adoptar-la) serà inapel·lable.

 

Podran demanar-se 2 byes amb 0,5 punts de compensació a cada torneig, excepte a les dues darreres rondes.

 

La sèrie de sistemes de desempat, per a definir la classificació de tots els torneigs d’aquest circuït, serà la següent:

1r Bucholz total

2n Bucholz brasiler

3r Sonnenborg – Berger

4t Resultat particular

5è Major nombre de victòries

 

En el supòsit d’empat en la classificació final decidirà l’ordre de classificació del campionat de Menorca.

 

Els participants a les diferents proves o els seus representants legals autoritzen la realització de fotografies i la seva publicació en blogs, xarxes socials, premsa,.... Si algun jugador no vol cedir les seves imatges, ha de fer comunicació expressa per email a la Delegació Menorquina d’Escacs (llorenscardona@hotmail.com).

 

La inscripció a qualsevol torneig suposa l’acceptació d’aquestes bases i normes de joc.


Mesures sanitàries motivades per la pandèmia Covid-19

 

Tots els participants a les diferent proves es comprometen a respectar les mesures preventives acordades per les autoritats sanitàries i federatives que siguin vigents en cada moment.

 

A tal efecte, per indicacions expresses de la Federació Balear, mentre es juguin les partides en el tauler de joc serà obligatori dur mascareta ja que aquell moment no es pot respectar la distancia social de 1,5 metres. Aquesta mesura serà d’obligat compliment per tots els participants, perdent la partida els qui no ho respecti.

 

En cas de que hi hagi restriccions amb els nombres de participants, tindran prioritat els jugadors federats i per ordre d’inscripció en el torneig.

 

En el cas en que no s’hagi disputat tots els tornejos a causa de la suspensió de l’activitat esportiva decretada per l’organisme competent, el Circuit quedarà suspès i no es comptabilitzaria la classificació final, per la qual cosa no hi haurà el repartiment de premis en metàl·lic.

 

Menorca, 10 de juliol 2021.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada